A Huawei programja segít a tanzániai egyetemisták ICT készségének fejlesztésében

A tanzániai kormány egy magas rangú tisztviselője elismeréssel nyilatkozott a Huawei „A Jövő Magjai” („Seeds for the Future”) programjáról, mondván, a projekt javítani fogja az ICT (Információs- és kommunikációtechnológia) oktatás minőségét a kelet-afrikai egyetemi hallgatók számára.

Jim Yonazi, a Munkaügyi, Közlekedési és Hírközlési Minisztérium állandó helyettes titkára hétfőn elmondta, hogy a Huawei programja javította az ICT oktatás minőségét és ennek köszönhetően a tanzániai egyetemisták foglalkoztathatósági készségei nőttek.

„Ezek dicséretes erőfeszítések a fiatalok jóléte érdekében” – mondta a „A Jövő Magjai” program nyitó ünnepségén, amely online formában folyt.

Yonazi arra ösztönözte a program résztvevőit, hogy osszák meg a megszerzett tapasztalataikat kollégáikkal az ICT ismeretek továbbfejlesztése érdekében.

„Gratulálok minden hallgatónak, aki részt vett az idei programban. Azt tanácsolom nekik, hogy ezt a lehetőséget használják ki megfelelően az ismereteik továbbfejlesztése, valamint az ICT-vel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok megszerzése érdekében” – mondta

Frank Zhou, a Huawei tanzániai ügyvezető igazgatója kiemelte a Huawei terveit, amelyek lehetőséget adnak az országnak, hogy megbirkózzanak a digitális tér dinamikájával járó technológiai igényekkel.

„Tudjuk, hogy a digitális fejlődéshez egy a gazdaság egészére kiterjedő programra van szükség. Ebben az új korszakban az ICT ismeretek elengedhetetlenek lesznek a társadalom, a szervezetek és végképp a fiatalok számára.” – mondta Zhou

Elmondta, hogy idén a több tehetség elérése érdekében a programot online platformon keresztül valósítják meg, hogy minél több hallgatót elérjen a különböző régiókból és, hogy megkönnyítse a speciális igényű hallgatók részvételét.

Zhou kijelentette, hogy összehasonlítva az adatokat a korábbi évekkel, a Huawei képes volt a képzési lehetőséget az egyetemisták számára 10-ről 47-re emelni.

„Büszkén jelenthetem be, hogy közülük néhány nő” – mondta. „És arra szeretném ösztönözni a tanfolyamra járó fiatal diákokat, hogy távközlési térben nézzenek körül és folytassák karrierjüket ott.” – tette hozzá.

Yuan Lin, a Kínai Nagykövetség gazdasági és kereskedelmi tanácsadója elismerésben részesítette a Huawei-t, amiért jó példát mutatott az ICT tehetségek gondozásában Tanzániában azáltal, hogy kiépítette több fiatal egyetemista számára az utat, akik az ország ICT átalakításában a közeljövőben a mozgatórugók lesznek.

Yuan elmondta továbbá, hogy a Kínai Nagykövetség több kínai vállalatot ösztönözni, fog arra, hogy tegyenek hasonló kezdeményezéseket.

Tanzániában 2016-ban indították el a „A Jövő Magjai” programot a Miniszterelnöki Hivatal, illetve az Oktatási, Tudományos és Technológiai Minisztérium támogatásával. A program indulásakor négy egyetem vett részt, mára ez a szám már 7-re nőtt.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük