Nyersanyagok vámmentességének alakulása Hajnan tartományban

Kedden reggel, 3,8 millió jüan (kb. 579 100 amerikai dollár) értékű, időjárási radarkészülékek voltak az első vámtarifa nélküli nyers és segédanyagok, amelyek, megérkeztek a dél-kínai Hajnan szabadkereskedelmi kikötőjébe.

A Hainan Airlines számára rendelt készülékek 530 200 jüan összegű adómentességet kaptak – közölték a hatóságok. A Pénzügyminisztérium (MOF) novemberben jelentette be, hogy Kína lemond az importált nyersanyagok és segédanyagok vámjairól a hajnani szabadkereskedelmi kikötőben. A mentesség kedden kezdődött a MOF, a Vámigazgatás és az Állami Adóhivatal által kiadott körlevél szerint.

Az importvámok, a hozzáadott érték – adó és a fogyasztási adó alól mentesülnek azok a nyersanyagok és segédanyagok, amelyeket a szigeten dolgoznak fel és a tengerentúli piacokra készülnek.

Az anyagokat csak helyi vállalkozások dolgozhatják fel, és azokat nem lehet sem Hajnanon belül értékesíteni, sem a szigeten kívülre szállítani. A szabályzat első körben 169 féle nyersanyagot és segédanyagot tartalmaz, ideértve a mezőgazdasági termékeket, az energia- és vegyipari termékeket, valamint a repülőgépek és hajók javításához szükséges alkatrészeket, de ezt a listát később Hainan valós igényeihez igazítják majd. A kínai hatóságok június 1-jén közzétették a szabadkereskedelmi kikötő főtervét, amelynek célja, hogy a déli sziget tartomány a század közepére globálisan is befolyásos, magas szintű szabadkereskedelmi kikötővé válhasson.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük