Rekordszámú mozilátogató a holdújév alatt

 

Rekordokat döntött a kínai mozik jegybevétele a kínai holdújév ünnepe alatt, miután múlt hétfőig összesen 6 milliárd jüan (több mint 931 millió dollár) értékben adtak el mozijegyeket – közölte a China Film News.

A jegyeladásokat nyomon követő Dengta Data adatai szerint a február 11-én kezdődött egyhetes tavaszi fesztivál során több mint 122 millió mozijegyet adtak el.

A legnagyobb tömegeket két kínai vígjáték, a Kínai nyomozók 3 és a Szia, anyu! vonzották, míg a harmadik helyre az Egy író odüsszeiája című fantasy thriller került.

Az ünnep első napján, február 12-én több mint 34 millió mozijegy talált gazdára, összesen 1,7 milliárd jüan értékben. Mindkét szám új rekordot jelent a kínai mozitörténelemben.

Az egyhetes holdújév tavaszi fesztivál jellemzően csúcsidőszak a mozikban, ám idén még a szokásosnál is többen választották a filmnézést, mivel a kormány felszólította alakosságot, hogy maradjanak lakóhelyükön és ne tegyék ki magukat fertőzésveszélynek azzal, hogy útra kelnek távoli rokonaikhoz.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük