A földrajzi árujelző egyezmény életbe lépésével tovább élénkül a kereskedelem Kína és az EU között

 

Hétfőn életbe lépett a Kína és az Európai Unió közötti Földrajzi Árujelző (GI) Egyezmény, amely amellett, hogy élénkítő injekcióként hat a kétoldalú kereskedelemre, újabb mérföldkövet jelent a két fél közötti együttműködésben.

A GI címke az egyes termékek földrajzi eredetének igazolására szolgál, emellett pedig fontos szellemi tulajdont is jelöl.

Az egyezmény értelmében mindkét oldalról száz-száz termék, például szeszesitalok, tea, élelmiszer és mezőgazdasági termények kerülnek oltalom alá, ami azt jelenti, hogy a kínai és európai fogyasztók anélkül vásárolhatnak eredeti különlegességeket, hogy az olcsó hamisítványok miatt kellene aggódniuk.

Kína első átfogó, magas szintű kétoldalú földrajzi árujelző egyezményének életbe lépése tökéletesen tanúsítja Kína és az EU elköteleződését a szabad és nyitott kereskedelem fenntartása és a jól szabályozott többoldalú kereskedelmi rendszer támogatása iránt – jelentette ki hétfőn Wang Wenbin, a kínai külügyminisztérium szóvivője, hozzátéve, hogy a megállapodás új lendületet adhat a Kína és az EU közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködésnek.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük