Hongkong a kormányzó szerint ideális kapu Kína és Új-Zéland között

 

Carrie Lam, a Hongkong Különleges Közigazgatási Körzet vezetője csütörtöki nyilatkozata szerint Hongkong „egy ország, két rendszer“ egyedi helyzete ideális kapuvá teszi a Kína és Új-Zéland közti kereskedelemben és befektetésekben.

Lam több mint 200 új-zélandi üzletember előtt beszélt egy sydney-i webináriumon, amelyet a Hongkongi Gazdasági és Kereskedelmi Iroda szervezett.

Hongkong az évek során szoros kapcsolatot ápolt Új-Zélanddal, amely 2010-ben elsőként kötött szabadkereskedelmi egyezményt Hongkonggal – emelte ki Lam.

A kereskedelem gyors helyreállása és a hongkongi kormány további beruházásai révén Hongkong gazdasága erősen teljesített az első negyedévben, hiszen az előző negyedévhez képest 5,3, az előző év azonos időszakához viszonyítva pedig 7,8 százalékos növekedést produkált.

Lam szerint a járványhelyzet enyhülésével ideális a pillanat, hogy az új-zélandi vállalatok megvessék lábukat a hongkongi piacon, vagy éppen bővítsék eddigi tevékenységüket.

Mivel Új-Zélandon is viszonylag stabil a járványhelyzet, az onnan Hongkongba érkezőknek az eddigi 21 nap helyett már csupán 14 napos kötelező karantént írnak elő.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük