Megkezdődött Hszianban a nemzetközi selyemútexpó

 

Kedden kezdődött Hszianban, az északnyugat-kínai Senhszi tartomány fővárosában az ötödik Selyemút Nemzetközi Kiállítás, amelynek egyik fő témája a gazdasági együttműködés elmélyítése az Új Selyemút (Öv és Út Kezdeményezés) keretében.

Az idei expó, amelynek szlogenje „Kapcsolat, hozzájárulás és közös előnyök“, több mint 1900 küldöttet és vendéget vonzott a világ 98 országából, köztük Belgiumból, Dél-Koreából, Tádzsikisztánból és Zambiából.

Vang Sou-ven kereskedelmi miniszterhelyettes elmondása szerint a Kína és az Új Selyemút országai közötti kereskedelem teljes volumene 2013 és 2020 között 9,2 billió dollárt tett ki, a kínai cégek pedig 136 milliárd dollárnyi befektetést hajtottak végre ezekben az országokban.

A COVID-19 példátlan nehézségei dacára a Kína és az Új Selyemút országai közötti kereskedelem ellenállónak és életképesnek bizonyult, és 2020-ban 1%-kal növekedve elérte az 1,36 billió dollárt – mondta Vang.

A 2013-ban indult Új Selyemút kezdeményezés az Ázsia és Európa közötti kereskedelmi és infrastrukturális hálózat kiépítését tűzte ki célul az ókori selyemút kereskedelmi útvonalai mentén, a közös fejlődés és jólét jegyében.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük