Népszerűek a Hagyományos Kínai Orvoslás módszerei

A hagyományos kínai orvoslás (röviden HKO) egy olyan gyűjtőfogalom, amely számos Kínából eredő, ősinek tekintett egészségügyi eljárást takar.

Kína rengeteg erőfeszítést tesz a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) eredményeinek megőrzésére és fejlesztésére – derült ki az ország legfőbb törvényhozó testületéhez benyújtott jelentésből.

Áprilistól május közepéig a Nemzeti Népi Kongresszus Állandó Bizottsága szakértő csoportokat küldött a 2017. július elsején hatályba lépett TCM-törvény betartásának ellenőrzésére. Wang Chen, a Nemzeti Népi Kongresszus Állandó Bizottságának alelnöke a hétfői tanácskozáson ismertette a törvény végrehajtásáról szóló jelentést.

A központi kormányzat 8,6 milliárd jüan (1,34 milliárd amerikai dollár) támogatást különített el a HKO fejlesztésére a 13. ötéves terv időszakában (2016-2020) – olvasható a jelentésben.

A jelentés szerint a Hagyományos Kínai Orvoslás terápiáit alkalmazó egészségügyi intézmények száma 2019-re elérte a 66 000-et, ami 67,4 százalékos növekedést jelent a 2012-es adatokhoz képest.

Az elmúlt időszakban jelentősen javult a HKO szolgáltatások elérhetősége, az ország egészségügyi központjainak 98,3 százaléka nyújt ilyen szolgáltatásokat betegeink – áll a jelentésben.

A Hagyományos Kínai orvoslás létfontosságú szerepet tölt be a COVID-19 járvány elleni küzdelemben, a jelentés szerint a megerősített esetek 90 százaléka részesült valamilyen hagyományos kezelésben.

Kína szorgalmazza a HKO nemzetközi fejlesztését is, a jelentés szerint eddig 196 országban vezettek be valamilyen hagyományos orvosláson alapuló módszert és 30 HKO központot hoztak létre.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük