Megkezdődött Belgiumban a kínai finanszírozású ipari park építése

 

A közelmúltban megkezdődött a belga Zeebrugge kikötőjében a kínai Lingang csoport beruházásában megvalósuló ipari park építése.

A 30 hektáros projekt összköltsége 100 millió euró lesz. Az első fázisban 15 hektáron épül ki ipari park, 76 000 négyzetméter logisztikai raktárépülettel és 22 000 négyzetméternyi konténertárolóval.

A határokon átívelő e-kereskedelem a park egyik elsődleges profilja, és a terület 40%-át már kiadták előzetes szerződések alapján – mondta Jang Csing, a Lingan csoport pénzügyi igazgatója.

A Zeebrugge kikötő Európa egyik leghíresebb mélyvízi kikötője, fejlett szállítási kapcsolatokkal és hűtőlánc-infrastruktúrával. A Kína és Európa közötti, valamint az Egyesült Királyságba irányuló áruforgalom egyik fontos csomópontjaként 24 000 konténert képes befogadni.

A sanghaji székhelyű Lingang csoport Kína egyik legnagyobb iparipark-fejlesztője. A most épülő ipari park csúcsminőségű infrastruktúrát és professzionális kiszolgálást biztosít majd a kínai vállalkozások részére annak érdekében, hogy megerősítsék üzleti és beszállítói láncaikat az európai piacon.

A Lingang csoport és a Zeebrugge Kikötői Hatóság 2018-ban állapodtak meg a szorosabb együttműködésről a tőke, technológia, tehetség, menedzsment és egyéb erőforrások integrációja révén.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük