Bivalytej: úgy együttműködési lehetőségek Kína és Pakisztán között

A Nanning városában működő kínai Royal Group, amely tejelő bivalyok tartásával foglalkozik, közös projektbe kezdett Pakisztán bivalytenyésztő iparágának szereplőivel.

A társaság képviselői szeptember 10-én találkoztak Pakisztán kínai nagykövetségének delegációjával a 18. Kína-ASEAN Expo (CAEXPO) egyik rendezvényén.

40 millió fejőstehénnel Pakisztán a világ második legnagyobb tejtermelő országa, a „fekete arany” néven is ismert helyi Nili-Ravi bivalyfajta pedig világszerte híres.

A Royal Group továbbá együttműködést tervez a Kínai Agrártudományi Akadémia Guangxi Bivaly Kutatóintézetével és a Guangxi Egyetemmel is, hogy a Pakisztánból származó kiváló minőségű bivalyok bevonásával növelni tudják a kínai bivalyok tejtermelő képességét.

Chen Yiyi, a Royl Group elnöke kifejtette, hogy a vállalat ez év áprilisában küldöttséget küldött Pakisztánba, hogy feltérképezzék a helyi bivalytenyésztő ipar tevékenységét. A fő cél megoldást találni a bivalytej-hiány problémájának megoldására.

Chen hozzátette, hogy a Royal Group jelenleg is együttműködik egy helyi állatorvosi egyetemmel, valamint egy pakisztáni bivalygenetikai céggel is. „Úgy gondoljuk, hogy a két ország közötti együttműködésnek sok pozitív hozadéka lesz” – mondta Moin ul Haque, a delegáció vezetője, Pakisztán kínai nagykövete.

A 18. Kína-ASEAN Expo-t szeptember 10. és 13. között tartották Nanningban, Guangxi fővárosában. Kína meghívására Pakisztán kiemelt partnerországként csatlakozott az expóhoz.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük