Fehér Könyv: Kína jelentős lépéseket tesz a környezetszennyezés visszaszorításának érdekében

Kínában az ökológia környezet történelmi változásokon megy keresztül – derül ki az Állami Tanács Információs Irodája által kedden közzétett „Fehér Könyvből”.

Az ökológia környezet a populációt (közösséget) körülvevő környezet azon elemei, melyek a populációra tényleges hatást fejtenek ki. A „Kína útja a szegénységből a jólét felé” című „Fehér Könyv” az egészséges ökológia környezet fontosságát hangsúlyozza.

Az összefoglaló szerint Kína jelentős lépéseket tett a környezetszennyezés visszaszorításában, 2020-ban jelentősen csökkent a levegő-, a víz- és talajszennyezés mértéke.

A nagyobb városokban jelentősen javult a levegő minősége és a városi közösségeket kiszolgáló ivóvízforrások 94,5 százaléka megfelelt az előírt szabályozásoknak. A „Fehér Könyv” szerint a szennyezett termőföldek mintegy 90 százaléka és a szennyezett földterületek több mint 93 százaléka is biztonságos lett.

2020 végére Kína jelentősen növelte erdőterületinek méretét, jelenleg az ország szárazföldi területeinek 23 százalékát borítják erdők.

Kína élen jár az új energiafelhasználás és az energiatakarékosság terén elért eredmények tekintetében is. 2015 és 2020 között az egységnyi GDP-re jutó energiafogyasztás 13,2 százalékkal, a szén-dioxid kibocsátás pedig 18,8 százalékkal csökkent.

A történelem legszigorúbb környezetvédelmi törvényének megalkotásával, valamint számos egyéb törvény és előírás megfogalmazásával vagy módosításával az ország olyan jogi keretet hozott létre, amely nagy mértékben támogatja a környezet megóvása érdekében tett lépéseket.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük