Fejlesztik a kínai polgári repülőjáratok fedélzeti internetkapcsolatát

 

Kína folyamatosan fejleszti a kereskedelmi repülőjáratok menet közbeni kommunikációs szolgáltatásait, ami az okos polgári légiközlekedés kialakítása felé vezető kulcsfontosságú lépés – közölte a Kínai Polgári Repülési Hatóság.

Egy közelmúltban nyilvánosságra hozott ütemterv részletesen is bemutatta a polgári légiközlekedésben alkalmazandó új generációs szélessávú kommunikációs technológiák fejlesztési menetrendjét.

A hatóság elsők között javasolta az 5G technológia által képviselt légi kommunikációs technológiák bevezetését.

Az ütemterv egyben az iparági szereplők számára is iránymutatásul szolgál, ezzel is segítve a szélessávú légi kommunikációs technológiák koordinált fejlesztését és széles körű alkalmazását.

A modern technológiák folyamatos fejlődésének és elterjedésének köszönhetően jelentősen javult a repülés közbeni szörfözési élmény, a kezdeti helyi hálózattól a gyorsabb szélessávú kapcsolatig.

A légihatóság adatai szerint június végéig összesen 21 kínai légitársaság 769 utasszállító gépét szerelték fel menet közbeni kommunikációs szolgáltatásokkal, ez az előző évhez képest 18% százalékos növekedés.

Az okos polgári légiközlekedés kiépítése olyan lépés, amely a várakozások szerint további teret enged az iparág fejlődésének, mind minőség, mind hatékonyság tekintetében.

A 14. Ötéves Terv (2021-2025) során a Kínai Polgári Repülési Hatóság integrálni igyekszik a polgári repülés fejlődésébe az okos koncepciót és technológiákat, az infrastruktúra bővítésétől a digitális átalakulásig.

Kína 2020-ban is a világ második legnagyobb polgári légiközlekedési piaca volt utasmennyiség tekintetében, ezzel már 15. éve őrzi ezt a pozíciót.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük