Egy kínai cég fiatal zambiaiakat képez ki a termelékenység növelése érdekében

Egy kínai tulajdonú cég megkezdte a zambiai fiatalok képzését, akik különféle készségekkel rendelkeznek a termelékenység javítása érdekében-közölte egy tisztviselő kedden.

A mezőgazdasági berendezésekkel foglalkozó CAMCO csoport iskolát nyitott azzal a céllal, hogy képzett szakemberekből álló csoportot hozzon létre.

Li Tie, a vállalat elnöke elmondta az ország fővárosában, Lusakában tartott traktorjavító szakemberek diplomaosztóján, hogy a képzés segít a fiataloknak különböző gépek javításában akár munkavállalóként, akár önálló vállalkozóként.

Eközben Felix Mutati technológiai és tudományos miniszter elmondta, hogy az ország mezőgazdaságának gépesítése nem volt megfelelő a termelékenység növelését lehetővé tevő kritikus készségek hiánya miatt.

Az eseményt vezető zambiai miniszter dicsérte a kínai vállalatot, amiért olyan képzési programmal állt elő, amely munkahelyeket és vállalkozói szellemet teremt.

Szerinte integrált megközelítésre van szükség a kormány, az ipar és a tudományos élet között a termelékenység növelése érdekében.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük