Kína ötéves KKV fejlesztési tervet dolgoz ki

Kína tovább növeli a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott támogatások mértékét és további támogató intézkedéseket tervez a KKV-k technológiai innovációjának ösztönzésére.

Az Ipari és Informatikai Minisztérium (MIIT) jelenleg egy olyan ötéves terv kidolgozásán fáradozik, amely a KKV-k növekedését segítheti elő. A fejlesztési terv magában foglalja az egyenlő versenyfeltételek javítását, a finanszírozási lehetőségek bővítését, valamint az innovációs kapacitás fokozását.

A tervek szerint 2021 és 2025 között az ország körülbelül egymillió innovatív kis- és középvállalkozás támogatását tervezi – mondta Xiao Yaqing, az MIIT minisztere.

Xiao szerint az ország 10 000 olyan kisvállalkozást is támogat majd, amelyek még fejlődésük korai szakaszában vannak és az információs technológia, a csúcsminőségű berendezések gyártása, vagy éppen a biomedicina területén tevékenykednek.

Kína tervezi továbbá, hogy a KKV-k támogatására innovációs központokat hoz létre, valamint támogatja a kis- és középvállalkozások integrálását az ipari- és ellátási láncokba.

Az MIIT további lépéseket tervez az elégtelen hitelkonstrukciók és a közvetlen finanszírozás problémák megoldására is.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük