Az amerikai mezőgazdasági vállalatok egyesítik erőiket, hogy jobban együttműködjenek a kínai piaccal

Az Egyesült Államok Szójabab Export Tanácsa (USSEC) 13 tagvállalatot szervezett, hogy részt vegyenek a jelenleg is zajló negyedik Kínai Nemzetközi Import Expón (CIIE), amelyre november 5. és 10. között került sor Sanghajban.

Ez a negyedik egymást követő év, amikor a USSEC részt vett a kiállításon. Az idei importvásáron online és offline eseményeket szervezett három amerikai vállalat, köztük a CHS Inc. és négy kínai vállalat, köztük a Jiusan Group szerződések vagy megállapodások aláírására.

Az USA-ból érkező kiállítók száma a CIIE-n idén megközelítőleg elérte a 200-at, ami rekordszám.

A National Exhibition and Convention Center (Sanghaj) Élelmiszer- és Mezőgazdasági Termékek részlegében a USSEC, a US Grains Council és az USA Dry Pea & Lentil Council standjai összpontosulnak, és különböző élelmiszereket és mezőgazdasági termékeket mutatnak be.

„A tagjainknak szükséges szolgáltatásokat biztosítjuk” – mondta Csang Hsziao-ping, a USSEC kínai igazgatója.

Az Egyesült Államok jelenlegi Kínába irányuló szójababexportja az Egyesült Államok által kezdeményezett kereskedelmi súrlódások nyomán kialakult zord helyzetből emelkedett ki, és az Egyesült Államok Kínába irányuló szójababexportjának volumene idén várhatóan meghaladja a tavalyiét – jegyezte meg Zhang.

„Ahogy Kína urbanizációja előrehalad, és a szegénységből kiemelkedők csatlakoznak a fogyasztói erőhöz, a kínai piacon a kereslet növekedni fog, ami kiváló lehetőségeket jelez az amerikai mezőgazdasági vállalatok számára” – mondta Zhang.

„Az évtizedek során szoros és kölcsönösen előnyös partnerséget építettünk ki a kínai iparral, és semmi sem indokolja, hogy ezt a kapcsolatot ne erősítsük és bővítsük” – tette hozzá Zhang.

Idén először vesz részt az USA Dry Pea & Lentil Council a CIIE-n. A szövetségnek több mint 1000 tagvállalata van, ügyfelei pedig Kínában elterjedtek.

„A száraz borsó és lencse kiváló minőségű fehérjében, élelmi rostokban és más tápanyagokban gazdag. Több választási lehetőséget biztosít az egészséges táplálkozást folytató kínai fogyasztóknak” – mondta Lucy Dai, az USA Dry Pea & Lentil Council kínai képviselője, hozzátéve, hogy várja, hogy több kínai élelmiszeripari céggel és szakemberrel találkozhasson az expón keresztül.

Az Egyesült Államok Idaho állama standot állított fel a kiállításon. Tara Qu, Idaho állam kínai hivatalának vezető képviselője elmondta, hogy az állam egy tejipari vállalat, egy gyümölcsfarm és egy szárazbab-cég termékeit reklámozza a kiállításon.

„A Kínába irányuló export fontos államunk számára. Továbbra is erőteljesen szeretnénk fejleszteni gazdasági és kereskedelmi kapcsolatainkat Kínával” – mondta Qu, hozzátéve, hogy több tucat kínai importőrrel találkozott a kiállításon.

„Az Egyesült Államok és Kína közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködés nagyon fontos. A kapcsolatot nem lehet megszakítani, és soha nem is fog megszakadni. A kínai fogyasztók életszínvonalának javulásával bízunk a piacon” – mondta Qu.

A kínai vámadatok szerint a Kína és az Egyesült Államok közötti teljes kereskedelem 3,95 billió jüant (mintegy 618 milliárd dollárt) tett ki az idei év első 10 hónapjában, ami 23,4 százalékos növekedés éves szinten.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük