Kína-Egyiptom – megállapodás a zöld közlekedés elősegítésére Egyiptomban

A kínai Weichai Group és az egyiptomi Geyushi Motors együttműködési megállapodást írt alá Kairóban ezen a héten a zöld közlekedés, a gázpalackgyártás és egyebek területén – közölte kedd este Kína egyiptomi nagykövetsége.

Liao Liqiang Kína egyiptomi nagykövete, Nevine Gamea egyiptomi kereskedelmi és ipari miniszter, valamint Mohamed Morszi katonai termelésért felelős államminiszter részt vett az aláírási ceremónián, amelyet vasárnap tartottak.

Liao a Kína-Afrika Együttműködési Fórum 8. miniszteri konferenciáján elmondta, hogy Kína és Afrika közösen kilenc projektet valósít meg a kereskedelem, a befektetések és a zöld fejlődés előmozdítása érdekében, összhangban Egyiptom nemzeti stratégiájával a zöld energia, valamint az ipari átalakulás és a fenntartható fejlődés támogatásával.

„Az átalakulásra és a fenntartható fejlődésre vonatkozó nemzeti stratégiák konvergensek mindkét fél között” – tette hozzá Liao, megjegyezve, hogy Kína továbbra is ösztönzi és támogatja a kínai vállalatok aktív részvételét Egyiptom zöld fejlesztési projektjeiben, hogy mindkét ország számára nagyobb hasznot hozzon.

A maga részéről Morsy elmondta, hogy a kereskedelmi és ipari együttműködés fontos része az átfogó Egyiptom-Kína stratégiai partnerségnek, mivel az arab ország elkötelezett a tiszta és megújuló energiaforrások fejlesztése és a fenntartható fejlődési célok megvalósítása mellett.

„Az egyiptomi fél több kínai vállalatot is szívesen lát, amelyek beruháznak és vállalkozást indítanak Egyiptomban, különösen a zöld együttműködésben és a helyi termelési projektekben” – tette hozzá.

Morsy egyúttal kifejezte Egyiptom hajlandóságát a Kínával folytatott együttműködés további bővítésére és elmélyítésére különböző területeken, nevezetesen a tiszta energia és a helyi termelési projektek terén, az Egyiptom-Kína átfogó stratégiai partnerség nagyobb fejlesztésének előmozdítása érdekében.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük