Kínai segítség Szíriának

Kína  több mint 3500 tonna gabonát adományozott Szíriának, hogy segítse a háború sújtotta országot a február 6-i hatalmas földrengések utáni kilábalásban.

A Szíriai Arab Vörös Félhold (SARC) elnöke, Khaled Hboubati és Kína szíriai nagykövete, Shi Hongvej részt vett az öt szállítmány, 2336 tonna búza és 1180 tonna rizs átadási ünnepségén a SARC damaszkuszi központjában.

A szertartás során Hboubati a szíriai nép és a SARC nevében köszönetet mondott Kínának, amiért segítséget ajánlott fel az ország humanitárius válsága során, különösen az ország északi és nyugati részein hatalmas károkat okozó földrengések nyomán, amelyek több tízezer embert kényszerültek elhagyni. emberek.

A kínai nagykövet a maga részéről azt mondta újságíróknak, hogy országa továbbra is humanitárius segítséget nyújt Szíriának, és része lesz az ország újjáépítési folyamatának.

Remélte, hogy a szíriaiak gyorsan leküzdik a földrengés hatásait.

Törökországot és a szomszédos Szíriát február 6-án sújtó erős földrengések óta Kína aktívan részt vesz mindkét ország megsegítésében.

Kína februárban két segélyszállítmányt adományozott Szíriának, valamint 80 tonna egészségügyi felszerelést és egyéb földrengés-elhárítási árut, például sátrakat, takarókat, ruhákat és élelmiszereket, majd májusban 225 előre gyártott házat adományozott a közel-keleti országnak


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük