Ninhszia régió felkeltette Lengyelország érdeklődését

Június 16-án a varsói Mercury Hotelben találkozót tartottak a lengyel vállalkozók és a ninghsziai bányászati, kohászati és élelmiszeripari nagyvállalatok képviselői közötti együttműködés kialakításáról.

A konferencia Kína lengyelországi nagykövetségének képviselője beszédével kezdődött, majd a delegáció vezetője, Jang Jin asszony széleskörűen beszélt az élelmiszerszektor lehetőségeiről a régióban, elsősorban a goji magok előállítása.

A további előadások és beszélgetések témája a termékek importja és exportja volt

A vállalkozók közvetlen találkozói, a kölcsönös eszmecsere és a B2B prezentációk a leghatékonyabb módjai az új üzleti partnerek megszerzésének. A mai konferencia során számos új üzleti kapcsolat jött létre, amelyek szerződéskötésre is esélyesek.

A Ninghszia Autonóm Régió Shaanhszi, Ganszu és Belső-Mongólia tartományokkal határos. Területén a Sárga-folyó folyik keresztül, a terület nagy része sivatag vagy félsivatag.

Tavaly a régióban megugrott a Közel-Kelet kereskedelem, ahol a kereskedelem volumene elérte a 970 millió jüant (körülbelül 138,8 millió USD). Ez éves szinten 72 százalékos növekedést jelent. Ugyanakkor az export elérte a 920 millió jüant, ami 70,3 százalékos növekedést jelent.

A Ningxia három legnagyobb közel-keleti kereskedelmi partnerével Törökországgal, Izraellel és Egyiptommal folytatott kereskedelem 520 millió, 140 millió és 110 millió jüanra nőtt.

A régió külkereskedelmének fő ereje a magánvállalkozások. A ningxiai magánvállalkozások import- és exportvolumene tavaly több mint 12,23 milliárd jüant ért el, ami 72,7 százalékos növekedést jelent.

A régió idén Közép- és Kelet-Európára fókuszál, új vásárlási és értékesítési csatornákat keresve.

A Ninghszia Hui Autonóm Régió (Ningxia) Kína tizenöt autonóm régiójának egyike, főként a hui etnikai csoport lakja.

A 2020-as adatok szerint lakossága körülbelül 6,6 millió fő volt.

Ninghszia Kína egyik kisebb autonóm régiója, de évek óta dinamikus gazdasági növekedés tapasztalható.

Fő gazdasági ágazatok

A tartomány Kína egyik legnagyobb szélenergia-termelője. Jelentős szélerőforrással rendelkezik, szélerőművek fejlesztésébe fektet be.

A régióban vannak szénlelőhelyek is, amelyek fontos energiaforrást jelentenek a helyi és a nemzetgazdaság számára.

A zord éghajlat és a korlátozott vízkészlet ellenére a mezőgazdaság fontos szerepet játszik Ningxia gazdaságában. A régió híres a borkészítéshez használt szőlőtermesztésről.

Ninghsziában virágzó turisztikai szektor is van. A régió olyan látnivalókat kínál, mint a Kínai Nagy Fal, gyönyörű sivatagi tájak és a Hui közösség fontos vallási helyszínei.

A kínai kormány továbbra is befektet az infrastruktúra fejlesztésébe a Ninghszia régióban, beleértve az új utak, a közlekedési hálózat, a kórházak és az iskolák építését.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük