Hatalmas vásár Északnyugat-Kínában

A 29. Kínai Lanzhou Befektetési és Kereskedelmi Vásár július 6-án kezdődött és hétfőn ért véget. Az első alkalommal 1993-ban megrendezett vásár ablakként szolgál Északnyugat-Kína megnyitásához, és a Belt and Road gazdasági és kereskedelmi együttműködés egyik fő eseménye.

Összesen 1172 szerződést írtak alá az ötnapos vásár alatt, ami 30,51 százalékos növekedés az esemény előző kiadásához képest – mondta Csang Jinghua, a tartományi kereskedelmi osztály vezetője.

Az idei vásár díszvendégeként Szaúd-Arábia és Thaiföld volt jelen. A vásár vendégeinek száma meghaladta a 40 ezret, a rendezvényen több mint 1600 hazai és külföldi vállalkozás vett részt.

Az idei vásáron több mint 20 thaiföldi vállalkozás vett részt. A thaiföldi pavilon előtt álló Tawat Mahitapongnak, aki egy élelmiszeripari céget vezet, elfoglalt volt az üzleti élete.

„Idén sokféle terméket hoztunk, remélve, hogy erősebb márka ismertséget építünk ki Kínában, és több partnert találunk” – mondta Mahitapong. A vásár régi barátjaként bízik Kína északnyugati piacának fejlődési kilátásaiban.

A vámügyi adatok azt mutatják, hogy a teljes kereskedelem volumene Thaiföld és Ganszu tartomány között az első öt hónapban 17-szeresére, 763 millió jüanra (körülbelül 106 millió amerikai dollárra) nőtt.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük