Kína-Dél-Ázsia expo

A Kína-Dél-Ázsia kiállítás a Kína és a dél-ázsiai országok közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködés fontos platformjává vált – mondta Li Fei kereskedelmi miniszter alelnök kedden.

Az idei kiállításra augusztus 16. és 20. között kerül sor a délnyugat-kínai Jünnan tartományban, Kunmingban. A közelgő, 2013 óta hetedik kiállítás idén teljesen offline lesz – mondta Li egy sajtótájékoztatón.

A Kína és a dél-ázsiai országok közötti éves kereskedelem volumene 100 milliárd dollár alatt volt egy évtizeddel ezelőtt, de tavaly ez a szám megközelítette a 200 milliárd dollárt, ami átlagosan 8,3 százalékos éves növekedést jelent – mondta Li.

Kína olyan országok legnagyobb kereskedelmi partnerévé vált, mint Pakisztán, Banglades és a Maldív-szigetek – jegyezte meg.

Eddig több mint 60 ország és régió jelezte részvételi szándékát a kiállításon, és közel 1000 vállalkozást várnak az eseményre. Az expó nyolc fórumnak is otthont ad, köztük a negyedik Kína-Dél-Ázsia Együttműködési Fórumnak, valamint három további tevékenységnek, köztük az együttműködési projektek aláírási ceremóniájának.

Az idei kiállításon lesz az első dél-ázsiai teafesztivál, amely a teatermékeket és -kultúrát népszerűsíti, valamint egy digitális platform, amely lehetővé teszi az online konferenciákat, üzleti megbeszéléseket és megállapodások aláírását.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük