Kína és az EU környezetvédelmi dialógusa

Kína és az Európai Unió között tartották Pekingben a negyedik magas szintű környezetvédelmi és éghajlati párbeszédet, amelyen mindkét fél egyetértett az együttműködés elmélyítésében, és vezető szerepet játszik a globális környezetvédelmi és éghajlati kormányzásban.

Ding Hszuehsziang kínai miniszterelnök-helyettes és Frans Timmermans, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke folytatott párbeszédet.

Ding, egyben a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Politikai Irodájának állandó bizottsági tagja azt mondta, hogy a két félnek végre kell hajtania a mindkét fél vezetői által elért fontos konszenzust, és elő kell segítenie a Kína-EU együttműködést a környezet és az éghajlat terén, hogy több eredményt érjenek el. eredményeket, és nagyobb mértékben járul hozzá a globális fenntartható fejlődéshez.

Ding rámutatott, hogy Kína nagy jelentőséget tulajdonít az ökológiai és környezetvédelemnek, valamint az éghajlatváltozásnak, rendíthetetlenül támogatja a zöld és alacsony szén-dioxid-kibocsátású fejlődést, és számos jelentős intézkedésbe kezdett, hogy biztosítsa a szén-dioxid-csúcs és a szénsemlegességi célok ütemezett megvalósulását.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük