Kodályról elnevezett zenei központ nyílt Kínában

Szerdán a kelet-kínai Zhejiang Conservatory of Musicban megnyílt a Zeneakadémia dékánjainak és rektorainak fóruma.

A hétfőtől szombatig tartó fórum több mint 40 tudóst és szakértőt hívott meg a közép- és kelet-európai országok több mint 15 zeneakadémiájáról.

Az „együttműködés és fejlesztés” témájával a fórum két csúcstalálkozóból és 26 tudományos tevékenységből áll, amelyek számos területet lefednek, beleértve a karfejlesztést, a tehetséggondozást, a tudományos kutatást, a művészi teljesítményt és a zeneiskolákban folytatott oktatási együttműködést.

Kodály Zoltán neves 20. századi magyar zeneszerzőről és oktatóról elnevezett nemzetközi zenei és kulturális központot mutattak be szerdán a Zhejiang Conservatory of Musicban, amely mérföldkő a konzervatórium és a magyarországi Eötvös Loránd Egyetem együttműködésében.

Hamar Imre, az Eötvös Loránd Egyetem rektorhelyettese elmondta, hogy a zene átlépi a fordítás korlátait, és segíthet az emberi megértés elmélyítésében. Reméli, hogy több együttműködést fog látni a kínai és a kelet-közép-európai zeneiskolák között.

A kínai és a kelet-közép-európai zeneakadémiák közötti együttműködés jelentősen hozzájárulhat a zeneművészet virágzásához és fejlődéséhez – mondta Vang Rui, a Zhejiang Conservatory of Music elnöke.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük