Az informatikai infrastruktúra a digitális gazdaság alapja

 

Az új informatikai infrastruktúra kiépítésének felgyorsítása a digitális gazdaság alapvető fejlesztésének elsődleges prioritása – jelentette ki Ke Ruiwen, a legnagyobb kínai távközlési cég, a China Telecom elnöke egy hétfői konferencián.

Hozzátette, hogy az új informatikai infrastruktúra létesítése fontos stratégiai erőforrás, amely támogatja a digitális gazdaság fejlődését és egyben meghatározza annak dimenzióit is.

A COVID-19 járvány súlyos hatással volt a világgazdaságra, azonban a válság új lehetőségeket is teremtett, és a digitális gazdaság jelentős potenciált és tág lehetőségeket tárt fel – mondta Ke.

Az előrejelzések szerint 2020-ban a globális GDP mintegy 4,4 százalékkal csökken, miközben a digitális gazdaság 0,5% éves növekedés elé néz. Kína GDP-je az első három negyedévben 0,7%-kal nőtt, elsősorban a digitális gazdaságnak köszönhetően.

Ke véleménye szerint az új informatikai infrastruktúra létfontosságú eleme a felhő és a hálózat integrálása. A China Telecom az elmúlt években felgyorsította az integrációt és előremozdította az 5G fejlődését lakossági és ipari kampányok, illetve kereskedelmi forgalomba hozatal révén.

Az új információs infrastruktúra létesítése ugyanakkor új fejlesztési koncepciót igényel. A China Telecom és a China Unicom korábban bejelentették, hogy közösen építik ki és megosztják egymással az 5G infrastruktúrát, miáltal csökken a beruházás költsége és javul a fejlesztés minősége.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük