600 vállalat, egy kínai város és a fenntartható faipar jövője

Június 12. és 14. között tartották meg a Linji Nemzetközi Kongresszusi és Kiállítási Központban 2022-es, háromnapos Kínai Linji Faipari Expo-t. Az esemény volumenét jól mutatja, hogy a 80 000 négyzetméteres területen több mint 600  vállalkozás vett részt a kiállításon. Fa alapú panelek, famegmunkáló gépek, faipari termékek, egész ház dekorációs ipari láncolatok teljes tárházát láthatták az idelátogatók..

Az expo volt az idei első kiállítás Linjiben és egyben ez volt az első faipari szakmai kiállítás is Kínában. A látogatók száma is több mint 70.000 volt.

Linji  Sangtung megye legnagyobb lakosságú és területű városa. Úgy szoktak rá hivatkozni, mint az emberi értékek-, az ökölógiai szemlélet-, az ipar-, az energia- és a kínai faipar fővárosára. Emellett a kínai erdőgazdálkodás igazi fellegvára is, ahol elsőkézből és a gyakorlatban láthatjuk a leginnovatívabb technológiákat.

A Faipari Expót most azért tartották, hogy egy platformot építsenek ki globális faipari vállalkozásoknak. Azért, hogy rendszeresen együtt tudjanak működni és úgy fejlődjenek, hogy eközben a legjobb minőséget és a legújabb technológiákat használják. Felfoghatjuk egy útmutatásként is.

Linji  ugyanis ragaszkodik a csúcsminőségű termékhez, az intelligens gyártási technológiákhoz és persze a vállalati márkaépítéshez és az ipari klaszterfejlesztéshez is. Nem utolsó sorban pedig szeretné megpörgetni a faiparból származó bevételeket is. A rendszer pedig mondhatjuk kiforrott.  Az élesben is sikerrel működő Linji modellt az „egy vezető, egy felelős osztály, egy munkaterv, egységes reklámtevékenységek” sormintával lehetne legjobban leírni.

Ahogy volt róla már szó Linji egész Kína legnagyobb faipari centruma.  A térség fa alapú építőanyag ipara pedig rövid idő alatt óriási fejlődésen ment keresztül. Nemcsak a minősége javult kiugróan, hanem a márkaépítésben is rendkívül eredményesek voltak, nem is beszélve a jelentékeny piacbővítésekről . Linji-ben egy teljes vertikuumot valósítottak meg.  A nyersanyag kitermeléstől kezdve, a félkész termékeken át, komplett faalapú rendszerek megvalósulásáig. Ezzel pedig nyilvánvalóan a helyi gazdaságot is berobbantották. De nem állt meg itt a történet, hiszen jelenleg is tart a teljes faipari lánc korszerűsítése, hangsúlyos szerepben a fenntartható megoldásokkal. Fontosnak érzik és eddig is óriási energiákat mozgattak meg az iparág zöldítésével kapcsolatban is. Mert tudják, a jövő errefelé tart.  Ennek volt remélhetőleg egy hatalmas mérföldköve ez a hatalmas expó Linjiben.

 


BRInfo

One thought on “600 vállalat, egy kínai város és a fenntartható faipar jövője

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük