Peking tesztzónát jelölt ki az intelligens hálózati járművek fejlesztésére

 

A pekingi önkormányzat a hálózatba kapcsolt intelligens járművek (ICV) fejlesztésének támogatására jóváhagyta egy bemutató zóna kialakítását a városban.

A tervek szerint a tesztzóna Peking Jicsuan kerületében, a Daxing nemzetközi repülőtér környékén, valamint a város déli részén, Jicsuang és Daxing kerületekben hat autópályaszakaszon kerül kialakításra.

A tesztzóna az első olyan létesítmény lesz Kínában, amely egyszerre kínál közúti próbaüzemet, bemutató alkalmazást, kereskedelmi szolgáltatást és útszéli infrastruktúrát is a kapcsolt járművek fejlesztői számára.

A területen érvényben lesznek a közlekedési szabályok, és lehetőség nyílik az utas nélküli járművek forgalomirányítására is.

Pekingben jelenleg 200 közútszakasz áll nyitva az okosautók tesztelésére. Ezek hossza összesen 700 km, míg a tesztek során eddig megtett út 2,68 millió km.

A tesztzóna a várakozások szerint segíti majd az új alkalmazások, technológiák és termékek, valamint az újfajta intelligens hálózati kapcsolatok fejlesztését és elterjedését.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük