Kína felgyorsítaná a blockchain iparág bővülését

 

Kína szándékai szerint tovább fokozná a blockchain műszaki alkalmazásait és ipari fejlesztését a következő évtized során.

Az ország 2025-re a világ legfejlettebb szintjére szeretné hozni blockchain iparágát – derül ki az Ipari és Technológiai Minisztérium és a Központi Kiberügyek Bizottság közös közleményéből.

A dokumentum szerint 2025-re elkezd kialakulni Kína blockchain iparága és ipari szabványrendszere, és a technológiát számos gazdasági és társadalmi területen alkalmazzák majd.

A következő öt év során 3-5 nemzetközileg is versenyképes gerincvállalat kialakítását célozzák, egy sor innovációra épülő vállalkozás, valamint 3-5 blockchain ipari klaszter mellett.

A szektor 2030-ig tovább bővül a tervek szerint, és ipari méretekben is megerősödik, és elmélyül az integráció az olyan következő generációs informatikai technológiákkal, mint a big data vagy a mesterséges intelligencia.

A Tianyancha üzleti információs adatbázis szerint jelenleg mintegy 75 ezer blockchainnel foglalkozó vállalkozás van Kínában.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük