Kína külügyminisztere szorosabb SCO közösség kialakítását szorgalmazza

Wang Yi kínai államtanácsos és külügyminiszter videoüzenetet küldött kedden a Sanghaji Együttműködési Szervezet fogadására, amely a szervezet 20. évfordulóját ünnepli, és összehangolt erőfeszítéseket sürget a közös jövő építésének felgyorsítása érdekében.

A Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) olyan együttműködési és fejlesztési utat tűzött ki, amely megfelel a regionális feltételeknek, és megfelel minden fél igényeinek – mondta Wang.

Wang négy részből álló javaslatot tett az SCO jövőbeli fejlesztésére vonatkozóan, beleértve a közös jövő új közösségének paradigmájának megalkotását, a kölcsönösen előnyös együttműködés új hajtóerejének felszabadítását, a civilizációk közötti kölcsönös tanulás előmozdítását és a feltételezést a globális kormányzás új feladatairól.

„Továbbra is folytatnunk kell Sanghaj szellemiségét, és meg kell erősítenünk a kormányzással kapcsolatos tapasztalatcserét” – mondta.

Wang egységre szólított fel mindenkit a COVID-19 járvány elleni küzdelemben, és közös erőfeszítésre, hogy ellenálljanak a „három gonosz erőnek”, a terrorizmusnak, a szélsőségességnek és a szeparatizmusnak.

„Fel kell gyorsítanunk a Selyemút összehangolását az SCO fejlesztési stratégiákkal és a regionális együttműködési kezdeményezésekkel, és szorosabban együtt kell működnünk olyan csúcstechnológiai területeken, mint a digitális gazdaság és a mesterséges intelligencia”-mondta.

A kulturális csereprogramok kapcsán Wang elmondta, hogy reméli, hogy több eszmecserét és együttműködést lehet folytatni olyan ágazatokban, mint a fiatalok, a nők, a média, és a civil szervezetek.

Felszólította továbbá az SCO -t, hogy védje meg az ENSZ Alapokmányának céljait és elveit, és vigye tovább a valódi multilateralizmust.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük