A bangladesi politikus szerint a KKP kiállta az idő próbáját

 

A Kínai Kommunista Párt (KKP) nemcsak kiállta az idő próbáját, hanem a kínai emberek látványos fejlődéséhez is vezetett – mondta Shammi Ahmed, a bangladesi Awami Liga kormányzó pártjának Nemzetközi Ügyek Albizottságának tagtitkára.

A KKP útja a kezdetektől fogva, amikor több mint 50 tagot számlált, a 95 milliót meghaladó taggal rendelkező pártig bizonyítja a párt progresszív jellegét – mondta a politikus a Xinhuának adott interjúban a KKP alapításának 100. évfordulóján.

A KKP fennálló alapelvei mellett, mint a nép boldogságának biztosítása és a kínai nemzet megújulása, Kínát figyelemreméltó társadalmi és gazdasági fejlődéshez is vezette – mondta Shammi.

A KKP dicsőséges útja során emberközpontú politikájának megfelelően arra készteti az embereket, hogy hatékonyan reagáljanak a kihívásokra, ellenálljanak a főbb kockázatoknak és jelentős akadályokat győzzenek le.

Kína sikere a COVID-19 járvány visszaszorításában és a szegénység enyhítésében közvetlenül összefügg a párt vezetésével, és a párt jelentős mértékben hozzájárult a kínai nép és világszerte más népek egészségének védelméhez és tapasztalatokat kínált más országok számára a világjárvány elleni küzdelemben – mondta.

Dicsérte a KKP-t a COVID-19 terjedésének visszaszorításáért, a világjárvány-ellenes tapasztalatok megosztásáért és a vírus elleni globális harc támogatásának ügyében tett határozott intézkedéseiért.

A KKP célja a jólét elérése mindenki számára. Ezért a világnak csodálnia kell a KKP azon képességét, hogy megőrzi a kínai emberek egységét és harmóniáját – mondta Shammi.

Shammi úgy véli, hogy a KKP a nép aktív részvételén alapuló kormányzási formát összekovácsolta az emberközpontú politikával, amely irányzatok pontosan megtervezett  fejlesztési koncepciókból származnak.

A KKP politikájának másik kulcsfontosságú aspektusa a békés fejlődés, a multilateralizmus és a globális jólét elsőbbségének ideológiája – mondta.

A történelem jó oldalán állva az emberek tanúi annak, hogy a KKP nemcsak a kínai nép egyesítésével és saját ügyeik megfelelő irányításával kapcsolatban elkötelezett, hanem célja az is, hogy közös jövőt építsen ki az emberiség számára a jövő világbékéje és a közös fejlődés érdekében – tette hozzá.

Ezenkívül a békés fejlődés, a multilateralizmus és a közös globális jólét ideológiája révén a KKP jelentős eredményeket ért el – nyilatkozta.

A KKP kínai fejlesztési terve 2021–2025 között a hazai gazdaság megerősítésére és a társadalmi fejlődés megszilárdítására összpontosít – tette hozzá.

Azzal a céllal, hogy 2035-ig „alapvetően megvalósuljon a szocialista modernizáció”, a KKP jövőképe dicséretes – jegyezte meg.

Úgy véli, hogy az alapelvekhez és meggyőződéshez hűen a KKP leküzdheti a nehézségeket és elérheti kitűzött célját, hogy egy erősebb nemzetet építsen.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük