A Huancsiang Maonan autonóm régió nemzetközi turisztikai desztinációt építene a hagyományos etnikai kultúrára

 

A Huancsiang Maonan autonóm régió, a kínai maonan etnikai csoport egyetlen autonóm területe, amely a dél-kínai Kuanghszi-Csuang Autonóm Területen található, etnikai kultúráját és gazdag turisztikai erőforrásait kihasználva hagyományos nemzetközi turisztikai város felépítésére törekszik.

A maonan kis népességű népcsoport Kína 28 népcsoportjának egyike. A maonanok mintegy 70 százaléka, vagyis 64 500 ember Huancsiang megyében él.

Az etnikai csoport hosszú múlttal és egyedülálló kultúrával büszkélkedhet. A maonan szövött, virágos bambuszkalapok készítése, valamint a Feitao áldási rituálé, amely integrálja a népdalokat, a drámát, a táncot és más művészeti elemeket nemzeti szellemi kulturális örökségnek számítanak.

A Fenlong Fesztivál, Kuanghszi tíz legnagyobb fesztiváljának egyike, a maonanok legrégebbi és legnagyobb fesztiválja. Évente tartják, és általában három-öt napig tart. Lényege az, hogy a jó termésért imádkoznak.

Az idei Fenlong Fesztivál június 25-én indult, a természeti örökség kulturális turisztikai fesztivál tevékenységével ötvözve, hogy a látogatók lehetőséget kapjanak a hagyományos sportversenyek, sakkversenyek és az olyan szellemi kulturális örökségi projektek megtapasztalására, mint a virágos bambuszkalap szövése, maszkfaragás stb. a maonan népcsoport hagyományainak megfelelően.

Huancsiang megye egyedülálló turisztikai erőforrásokkal is büszkélkedhet, például a karszterdők érintetlen ökoszisztémájával. Karszttája 2014-ben került a természeti világörökség listájára.

Az elmúlt években a megye erőteljesen fejlesztette az ökológiai mezőgazdaságot, és népszerűsítette az ökológiai turizmust, valamint az etnikai és népi kultúra túrákat, egyre több látogatót vonzva a természeti tájak, valamint a kulturális helyek megismerésére.

Huancsiang megye szintén ismert ízletes ételeiről, melyek közül a helyben nevelt disznók, tehenek, kacsák, rizs és gombák felhasználásával készült ételek a leghíresebbek.

A jövőben a megye továbbra is beilleszkedik majd a szomszédos gazdasági csoportok tevékenységébe és arra törekszik, hogy ökológiai szempontból élhető, rekreációs és kulturális szempontból csodálatos nemzetközi turisztikai várost építsen és az egész ország és a világ számára népszerűsítse a világ természeti örökségének kultúráját és a színes maonan kultúrát.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük