Karbonsemleges ruházatot mutatott be egy kínai cég

 

A HOdo kínai ruhagyártó cég bejelentette, hogy legyártotta és exportálta az első adag karbonsemlegességi tanúsítvánnyal rendelkező ruházatot, hozzájárulva ezzel a fenntartható ruhaipar kialakításához.

A ruhaipari cikkek, köztük 11 ezer, az Egyesült Államokba exportált úszónadrág szén-dioxid-kibocsátását erdősítési tevékenységekkel váltották ki, amelyek egyfajta erdei szénveremként elnyelik a szén-dioxidot.

A HOdo Csoport közleménye szerint 1997-ben kezdtek mesterségesen ültetett tiszafákkal foglalkozni Csiangszu tartományban, ahol mára Kína legnagyobb, több mint 165 hektáros faiskolája létesült.

A HOdo a karbonsemleges ruhák exportjával remél példát mutatni a többi ruhagyártónak is, hogyan csökkenthető a kibocsátásuk. Aktívan integrálunk erőforrásokat a szénsemleges ipari klaszterek kiépítése és az ipar átalakítása érdekében – mondta Csou Haj-csiang, az igazgatóság elnöke.

A cégcsoport eddig több mint 20 ezer kínai vállalkozásnak nyújtott karbonsemleges címkézés és szénlábnyom-szolgáltatásokat.

Múlt pénteken nyitott meg Kína országos karbonpiaca, jelentős lépésként az ország szénlábnyomának csökkentése, valamint a 2060-ig elérendő karbonsemlegesség felé.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük