Honghe térsége szorosabbra fűzi pénzügyi együttműködését Vietnammal

A délnyugat-kínai Jünnan kísérleti szabadkereskedelmi övezete (FTZ), Honghe térsége 11 vietnami bankkal kötött együttműködési megállapodást a határokon átnyúló elszámolás során, a két ország közötti pénzügyi szolgáltatások megkönnyítése érdekében.

Miközben együttműködési megállapodásokat írt alá 11 vietnami banki intézménnyel, a Honghe térség a kétoldalú pénzügyi információk megosztási mechanizmusát is létrehozta, hogy elősegítse a határokon átnyúló pénzügyi együttműködést a Jünnan FTZ -ben.

A két fél bankközi elszámolási számlát is nyitott, a nem főbb pénznemekben történő határokon átnyúló elszámolások mechanizmusának a megkönnyítésére. Pontosabban, a kínai bankok vietnami dong (VND) bankközi betétszámlát nyitnak a vietnami szövetkezeti bankokban, és a vietnami bankok hasonlóan járnak el a kínai bankokban RMB bankközi betétszámla nyitásokkal.

A két fél együttműködést folytat a határokon átnyúló RMB készpénzátutalásban, valamint a határokon átnyúló pénzügyi kockázatok megelőzésében és megoldásában is, hogy tovább könnyítsék a nem főbb devizák bel- és külföldi használatát, és erősítsék az RMB nemzetközi használatát.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük