Január és július között közel duplájára nőtt Sanghaj ruhaimportja az EU-ból

 

Sanghaj közel kétszer annyi ruházati cikket és kiegészítőt importált az Európai Unióból az idei év első hét hónapjában, mint egy évvel korábban – derült ki kedden a sanghaji vámhatóság adataiból.

Január és július között 13,47 milliárd jüan (617 milliárd forint) volt az import értéke, 99,9%-kal magasabb, mint az előző év azonos időszakában. Az export volumene ez idő alatt 7,04 milliárd jüan volt.

A vámhatóság adatai szerint Sanghaj az első hét hónapban 11,2 milliárd értékben importált bőr- és szőrmeárukat az EU-ból, 94,8%-kal többet, mint egy évvel ezelőtt.

A megnövekedett import közvetlen haszonélvezői Franciaország és Olaszország voltak. Január és július között Sanghaj kereskedelme a két országgal 61,21 milliárd, illetve 60,02 milliárd jüan volt, ez 39,1, illetve 49,5%-os növekedésnek felel meg.

Az EU országokból importált kozmetikai és testápolási cikkek volumene 21,2%-kal, 12,52 milliárd jüanra nőtt az első hét hónapban.

A vámhatóság a kínai fogyasztók növekvő vásárlóerejének, valamint az importruhák iránti növekvő érdeklődésnek tudta be az import növekedését. Az olyan kiállítások, mint a Kínai Nemzetközi Import Expó szintén fontos szerepet játszottak az Európai Unióból származó áruk bemutatásában.

Sanghaj teljes külkereskedelme az EU-val, legnagyobb kereskedelmi partnerével, 451,58 milliárd jüant tett ki az első hét hónapban. Ez 26%-kal magasabb az egy évvel korábbinál, és Sanghaj teljes külkereskedelmének 20,4%-át teszi ki.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük