Sanghaj volt Kína legnagyobb autóexportőre az első félévben

 

Sanghaj összesen 206 ezer gépkocsit exportált 2021 első hat hónapjában, ami 166%-os éves növekedésnek felel meg. Az exportált járművek értéke 20,64 milliárd jüan volt, ez 191,5%-kal haladja meg az egy évvel korábbit. Az export volumene és értéke egyaránt az országos mennyiségek több mint egyötöde, így Sanghaj áll az élen a tartományok és városok rangsorában – derül ki a vámhatóság statisztikáiból.

Sanghaj autóexportja diverzifikált megoszlású, az ipari szerkezet pedig a fejlődő országoktól a fejlett piacok felé mozdult el. Január és június között 63 ezer autót exportáltak Sanghajból a három fejlett piacra, az Európai Unióba, az Egyesült Államokba és Ausztráliába. Ez a teljes mennyiség 30,5%-a.

Tovább emelkedett az alternatív meghajtású járművek exporton belüli részaránya is. Összesen 60 ezer elektromos személygépjármű került kivitelre Sanghajból, ez 753%-os éves növekedésnek felel meg. Az elektromos autók részaránya 29,3% volt, szemben az egy évvel korábbi 14%-kal.

Az export gyors növekedése által teremtett igények kielégítésére a Sanghaji Vámhivatal különleges vámfelügyeleti telephelyet létesített, ahol a nap 24 órájában folyik a vámprocedúra.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük