Beidézték az online játékplatformokat a kínai hatóságok

 

A kínai hatóságok szerdán megbeszélésre invitálták a vezető online játékplatformokat, köztük a Tencentet és a NetEase-t.

Az érintett hatóságok a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának Nyilvántartási Osztálya, az Országos Sajtó- és Kiadványfelügyelet, a Központi Kiberügyek Bizottság és a Kulturális és Turisztikai Minisztérium.

A különféle játékok felhasználói fiókjaival történő kereskedést támogató, illetve játékokat streamelő online játékcégek és -platformokat megkérték, hogy értsék meg mélységeiben a kiskorúak játékfüggőségének megelőzését szolgáló erőfeszítések fontosságát és sürgősségét. A piaci résztvevőket a fiatalság fejlesztését elősegítő szabályok bevezetésére szólították fel.

Kötelesek teljes mértékben betartatni az alsó korhatárt, és nem nyújthatnak online kereskedelmi szolgáltatásokat sem kiskorúak részére.

A hatóságok elrendelték, hogy a vállalatok és platformok vonják szorosabb ellenőrzés alá a játékok tartalmát is. El kell távolítaniuk az obszcén és erőszakos jeleneteket, valamint az olyan tartalmakat, amelyek egészségtelen tendenciákat támogatnak, mint például a pénzimádat vagy az elnőiesedés.

Kötelesek továbbá ellenállni az egészségtelen piaci versenynek, megelőzendő a piaci koncentrációját vagy akár monopóliummá alakulását.

A nyereség kizárólagos hajszolása, a rajongók gyűjtése és egyéb hibás tendenciák elhagyására, valamint a játékszabályok és a függőséget elősegítő megjelenítés megváltoztatására szólították fel a piac résztvevőit.

A hírességek jóváhagyását sugalló játékhirdetéseket is korlátozzák.

Az érintett platformokat az élő játékközvetítések szigorúbb ellenőrzésére kérték, beleértve a nagy összegű nyeremények és a kiskorúak számára is elérhető nyeremények betiltását.

A Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának Nyilvántartási Osztálya és az Országos Sajtó- és Kiadványfelügyelet az érintett minisztériumokkal és helyi hatóságokkal közösen erősítik majd a felügyeleti rendszert és a szabályszegőkkel szembeni fellépést.

A kiskorúak online játékfüggőségének megelőzését szolgáló platformot is indítanak, ahol bizonyos paraméterek feldolgozását követően szigorúan megbüntetik a követelményektől eltérő vállalatokat.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük