Kína–Északkelet-Ázsia expó kezdődik Csangcsunban

 

Az online és offline is megrendezésre kerülő 13. Kína–Északkelet-Ázsia Expóra szeptember 23. és 27. között kerül sor Csangcsunban, az északkelet-kínai Csilin tartomány fővárosában.

Több mint ezer kiállító vesz részt az idei expón Északkelet-Ázsia szinte összes országából és régiójából.

Szerdán tartották meg a második Északkelet-ázsiai Regionális Együttműködés Kerekasztalt az expó egyik fontos mellékprogramjaként. A találkozón Kína, Japán, Oroszország, Mongólia, valamint Észak- és Dél-Korea küldöttei vettek részt.

A kerekasztal új kezdeményezést indított útjára, felszólítva a régió önkormányzatait, hogy kapcsolják össze piaci erőforrásaikat és közösen építsenek ki egy északkelet-ázsiai tengeri gazdasági együttműködési közösséget.

A 2005 óta megrendezett expó az északkelet-ázsiai országok jelentős platformjává vált a gazdasági és kereskedelmi tevékenységek összehangolására. Eddig összesen 2822 együttműködési megállapodást írtak alá a rendezvény keretében.

Északkelet-Ázsia a világ egyik legdinamikusabban fejlődő térsége. 2021 első félévében a Kína és a régió öt másik országa közötti kereskedelem volumene 26%-os éves növekedéssel elérte a 418 milliárd dollárt – közölte a Kereskedelmi Minisztérium.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük