KPMG: gyorsul Kínai feldolgozóiparának intelligens átalakulása

 

A KPMG nemzetközi könyvvizsgáló cég közelmúltban kiadott jelentése szerint Kína várhatóan felgyorsítja feldolgozóipara intelligens átalakulását, a hagyományos feldolgozóipar gyors digitális fejlődése pedig óriási adatmennyiséget eredményez majd – jelentette pénteken a China Securities Journal.

A „dolgok internete“ (Internet of Things, IoT), az 5G, a mesterséges intelligencia, a digitális iker és egyéb technológiák jelentős előrelépést hoztak a számítási teljesítmény és az algoritmusok terén, és ezek fokozódó integrációja révén alakul ki az „adat plusz számítás plusz algoritmus“ alapú intelligens gyártási rendszer.

A 14. Ötéves Terv (2021-2025) során Kína feldolgozóipara bizonyosan az átalakulás és fejlesztések újabb körét kezdi meg az olyan új infrastruktúra nyomására, mint az 5G, az ipari internet, a big data és így tovább – jegyezte meg Vu Kuo-csiang, a KPMG kínai részlegének alelnöke.

Vu elmondása szerint Kína autóipara szintén az ipari átalakulás és fejlesztés újabb kritikus szakaszához érkezett.

2021 és 2025 között Kína intelligens gyártási rendszere és a digitalizáció átformálják a hagyományos gyártási folyamatokat, és elősegítik Kína gazdasági rendszerének optimalizációját és fejlesztését többek között a kutatás-fejlesztés, a tervezés, a gyártás és a marketing területein – mondta Norbert Meyring, a KPMG China ipari és gyártási igazgatója.

Ami az új energiával hajtott járműveket (NEV-ek) illeti, Hszü Kan-ling, a KPMG China kelet- és nyugat-kínai autóipai vezetője szerint Kína NEV szektora az erős szakpolitikai támogatásnak köszönhetően jelentős előnyre tett szert mind időben, mind méret terén.

A jelentés szerint 2025-ben a részlegesen (PA), illetve feltételesen (CA) önvezető intelligens hálózati járművek belföldi eladásai már a teljes értékesítési volumen több mint felét teszik majd ki.

2025-re egyébként korlátozott helyzetekben és helyeken megkezdődik a fokozottan önvezető autók kereskedelmi értékesítése is, 2035-re pedig mindenféle hálózati önvezető jármű kapható lesz Kínában.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük