A pénzügyi szektor szerepe a reálgazdaságban a fő téma az éves pekingi Financial Street Fórumon

Szerdán vette kezdetét Pekingben az éves Financial Street Forum 2021 konferencia, amely betekintést nyújt, hogy milyen szerepe van a pénzügyi szektornak a gazdasági ellenálló képesség fokozásában és a magas színvonalú fejlődés támogatásában.

Yi Gang, a Kínai Népi Bank (PBOC) kormányzója szerint jelenleg több mint 40 millió piaci szereplőt támogatnak inkluzív kis- és mikrohitelek, ami Kína gazdasági rugalmasságáról és aktív pénzügyi tevékenységeiről árulkodik.

A pénzkínálat és a társadalmi finanszírozás növekedése nagyjából összhangban van a nominális GDP növekedésével, ami jól megtervezett politikákat és elegendő likviditást jelenti – mondta Yi, hozzátéve, hogy strukturálisan a monetáris és hitelpolitikai eszközök jobban támogathatják a kis-, közép- és mikrovállalkozásokat, valamint a zöld és alacsony – szén-dioxid fejlesztéseket.

Guo Shuqing, a Kínai Banki és Biztosítási Szabályozó Bizottság (CBIRC) elnöke szerint a pénzügyi szektornak most kulcsszerepe van egy új fejlesztési paradigma és a magas színvonalú fejlesztés támogatásában, amely több pénzügyi intézkedést tesz szükségessé az emberek lakókörnyezetének javítása, a biztosításvédelem és az oktatási rendszer fejlesztése érdekében.

Yi Huiman, a Kínai Értékpapír-szabályozási Bizottság (CSRC) elnöke szerint a többrétegű részvénypiaci rendszer, amely kiegészítő funkciókat és szerves kapcsolatokat biztosít a vállalkozások különféle finanszírozási igényeinek kielégítésére, elengedhetetlen követelmény a reálgazdasághoz való pénzügyi alkalmazkodóképesség növeléséhez.

Pan Gongsheng, a PBOC alelnöke és az Állami Devizaigazgatás (SAFE) vezetője megjegyezte, hogy a stabil hazai gazdasági fundamentumok alapvető garanciát jelentenek a kínai devizapiac számára a külső megrázkódtatásokra válaszul.

Liu Siyang, a Xinhua hírügynökség alelnöke megjegyezte, hogy a Xinhua tanúja volt és beszámolt a kínai pénzügyi ágazat fejlődésének minden történelmi pillanatáról és tovább fogja fejleszteni gazdasági intelligenciáját és információs szolgáltatásait, különösen a pénzügyi területen, hogy teljes mértékig tekintélyes, intellektuális szerepet töltsön be a kínai pénzügyi szektor stabil fejlődésének támogatásában.

A fórumot 2012-ben hozták létre, és a pekingi önkormányzat, a PBOC, a Xinhua hírügynökség, a CBIRC, a CSRC és a SAFE közösen szervezi, amelyeket Kína pénzügyi reformjának és fejlesztésének vezéreként emlegetnek.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük