Kunming kultúráját népszerűsítő könyv jelent meg

A délnyugat -kínai Yunnan tartomány fővárosa, Kunming városa újabb könyvet jelentetett meg legújabb lépésként, hogy felhívja a figyelmet a városi kulturális fejlődés terén elért elmúlt évekbeli eredményeire.

A CPC Kunming Városi Bizottságának promóciós osztálya által összeállított könyv hét kategóriát és 21 típusú tevékenységet tartalmaz, beleértve a színházakat, koncerttermeket, múzeumokat, galériákat, kávézókat stb.

A „tavaszi város” néven ismert Kungunt az elsők közé sorolták az Állami Tanács és a kínai kabinet által közösen kiválasztott 24 híres történelmi és kulturális városa közé.

Ma a városban fokozatosan növekednek a kulturális fogyasztás különféle új formái.

Kunming jelenleg arra törekszik, hogy felgyorsíthassa az éjszakai fogyasztást ezzel több új választási lehetőséget biztosítva a kínai állampolgároknak és a külföldi turistáknak.

Az elmúlt években a Kunming Színház több mint 2000 színvonalas színházi előadást nyújtott és számos világhírű társulat népszerű színműveit mutatta be. Emellett a város mintegy 28 udvara és kisszínháza is több mint 1000 előadást rendezett, 250 000 néző szórakoztatásával.

Kunming a 14. ötéves terv időszakában (2021–2025) folytatná erőfeszítéseit a magas színvonalú kulturális kínálat további gazdagítása terén.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük