Megrendezésre került a hatodik Tengeri Selyemút Nemzetközi Együttműködési Fórum

Szerdán tartották a hatodik Tengeri Selyemút Nemzetközi Együttműködési Fórum-ot a Kínai Tengerészeti Nap elnevezésű rendezvény keretin belül.

A kelet-kínai Ningpoban megrendezésre kerülő fórum fő témája: „Megbirkózni a változásokkal, leküzdeni a nehézségeket”. Az érdeklődők részt vehettek kerekasztal beszélgetéseken, tematikus fórumokon és megismerkedhettek a kikötői és hajózási ágazatban elért legújabb eredményekkel, technológiákkal és fejlesztésekkel.

Gao Xingfu, Csöcsiang tartomány népi kormányának helyettes kormányzója a megnyitó ünnepségen tartott beszédében elmondta, hogy a Ningpo-Csousan kikötő a világ legforgalmasabb teherkikötője, ahol a világon egyedülállóan az éves áruforgalom az egymilliárd tonnát is eléri.

Gao hozzátette, hogy Csöcsiang tartomány egy 5 éves kikötőfejlesztési tervet is kidolgozott, amelynek célja, hogy a Tengeri Selyemút egyik fontos állomásaként a Ningpo-Csousan kikötő globális logisztikai központtá váljon.

Az elmúlt években Ningpoban több jelentős kikötőfejlesztési projektet hajtottak végre, amelyek a város fejlődéséhez is hozzájárultak – mondta Peng Jiaxue, Csöcsiang tartomány pártbizottságának tagja és a Ningpo Városi Pártbizottság titkára.

2020-ban a város egy főre jutó GDP-je alapján a tizenkettedik helyen állt a Kínai városok rangsorában, az export értékének alapján pedig az ötödik helyen. Nemzetközi hajózási központjainak fejlesztési indexe alapján pedig a világ 10 legjobbja közé tartozik.

A megnyitó ünnepségen a Xinhua Hírügynökség által vezetett Kínai Gazdasági Információs Szolgálat közzétette 2021-es jelentését, amely a kikötők nemeztközi megítélést vizsgálja a koronavírus járvány utáni időszakban.

A fórum szervezésében részt vett Ningpo Önkormányzat Népi Kormánya, a Kínai Navigációs Intézet és a Kínai Kikötők Szövetsége is.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük