A kínai Huayou Cobalt megvásárolja az Arcadia lítiumbányát Zimbabwében

A kínai új energiafémgyártó Zhejiang Huayou Cobalt Co., Ltd. szerdán bejelentette, hogy a vállalat tovább bővíti globális üzleti tevékenységét a zimbabwei Arcadia Lithium Project 422 millió amerikai dollárért (körülbelül 2,69 milliárd jüanért) történő megvásárlásával – jelentette csütörtökön a Shanghai Securities News.

A tranzakció várhatóan a Huayou Cobalt leányvállalata, a Huayou International Mining és a Prospect Minerals Pte Ltd (PMPL), az Ausztráliában és Szingapúrban jegyzett lítiumvállalat, a Prospect Resources Ltd leányvállalata között valósul meg.

A Huayou International Mining 378 millió amerikai dollárt fizet azért, hogy a PMPL megszerezze az Arcadia Lithium Project tulajdonosa, a Prospect Lithium Zimbabwe (Pvt) Ltd (PLZ) 87 százalékos részesedését.

Ugyanakkor a kínai cég beleegyezett abba, hogy 44,24 millió dollárt fizet a Prospect Lithium Zimbabwe hat százalékának megvásárlásáért Kingston Kajese professzortól és hét százalékos részesedéséért a Tamari Trusttól, a PLZ másik két részvényesétől.

A tranzakció lebonyolítását követően a Huayou International Mining 100 százalékos részesedéssel rendelkezik a PLZ-ben, a kapcsolódó vállalatközi kölcsönnel együtt.

A Huayou Cobalt szerint a Prospect Lithium Zimbabwe felvásárlása fontos lépés a vállalat számára üzleti körének bővítése és versenyképességének átfogó javítása érdekében.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük