Bemutatták első kínai-pakisztáni animációs filmet

Levetítették a mozikban az első kínai-pakisztáni koprodukcióban készült animációs filmet, az „Allahyar és Markhor legendáját” (The Beastman in the Fantasy Forest). A film premierjére vasárnap került sor.

A pakisztáni kínai nagykövetség sajtóközleménye szerint az esemény a Kína és Pakisztán közötti diplomáciai kapcsolatok fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség része volt, amelynek középpontjában az emberek közötti kapcsolatok és a két ország közötti kulturális csere áll.

A film egy vad erdőben játszódik, Kashgar városában, az északnyugat-kínai Hszincsiang Ujgur Autonóm Régió területén. A történet főszereplője Allahyar, akinek segítségével megismerhetjük a vadon élő állatok védelmének fontosságát.

Moin ul Haque, Pakisztán kínai nagykövete elmondta, hogy a film mérföldkő a két ország közötti együttműködés történelmében. Fontos üzenetet közvetít a vadon élő állatok és a természeti erőforrások megőrzésének szükségességéről. A nagykövet reményei szerint a kínai közönség több pakisztáni filmmel és drámával is megismerkedhet a jövőben.

A filmpremier a Pakisztáni Iszlám Köztársaság Pekingi Nagykövetsége és a China Film Co-production Corporation (CFCC) közös szervezésében valósult meg. A rendezvényen részt vettek a China Film Co-Production Corporation tisztviselői, a média képviselői valamint pakisztáni és kínai diplomaták is.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük