Kína miniszterelnök-helyettese erőfeszítéseket kér az „egyszerű, biztonságos és nagyszerű” téli játékok biztosítása érdekében

Han Cseng, Kína miniszterelnök-helyettese kedden hangsúlyozta, hogy a 2022-es téli olimpiai és paralimpiai játékok „egyszerű, biztonságos és nagyszerű” lebonyolítása érdekében prioritásként kell kezelni a COVID-19 világjárvány megelőzését és leküzdését.

Han, aki egyben a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Politikai Irodája Állandó Bizottságának tagja és a 2022-es pekingi előkészületeket felügyelő vezető csoport vezetője tette ezt a megjegyzést Pekingi ellenőrző körútja során, ahol ellátogatott többek között a National Skating Oval, a Téli Olimpiai Falu, a fő média központ, a National Indoor Stadium és a National Aquatics Center-hez is.

Han megjegyezte, hogy a világjárvány szigorú próbatétel a játékok szervezői számára, és arra buzdított mindenkit, hogy mindig maradjanak éberek, és szigorúan kövessék a COVID-19 elleni intézkedéseket.

Mivel már csak 50 nap van hátra a téli olimpiáig, Han komoly erőfeszítésekre szólította fel a helyszíneket és a támogató létesítmények végső előkészületei során, hogy biztosítsák a játékok zökkenőmentes lebonyolítását.

Han hangsúlyozta, hogy amellett, hogy egy jelentős sporteseményt rendeznek, ezeknek a helyszíneknek ki kell elégíteniük a kínai „Fitness mindenkinek” programját, és a téli olimpia után is ki kell szolgálniuk a nagyközönséget.

A 2022-es pekingi téli olimpiára február 4. és 20. között kerül sor, ezt követi a téli paralimpia március 4. és 13. között.

A kínai főváros lesz az első város, amely a nyári és a téli olimpiai játékoknak is otthont ad.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük