A Boao Forum for Asia éves konferenciát tart tavasszal

A Boao Forum for Asia (BFA) idén tavasszal tartja éves konferenciáját Boaóban, Kína legdélibb Hainan tartományának tengerparti városában – közölte szerdán a fórum titkársága.

A COVID-19 hatásai miatt a konferencia pontos időpontja egyeztetés után még nem határozható meg – mondta Li Baodong, a BFA főtitkára.

Li szerint az idei konferencia hat területre összpontosít, köztük a COVID-19 világjárványra, a zöld fellendülésre és a fenntartható fejlődésre, valamint az ázsiai regionális együttműködés előrehaladására.

A konferencia várhatóan online és offline is lesz. Kormányzati tisztviselők és nemzetközi szervezetek vezetőit, üzleti és tudományos szférából érkező vendégeket várnak, hogy megvitathassák Ázsia és a világ világjárvány utáni fejlesztési menetrendjét.

Li elmondta, hogy a titkárság bízik abban, hogy sikeres konferenciát rendeznek, és kiemelte az előretekintő megközelítés fontosságát a világjárvány utáni globális fejlődés elősegítésében.

A BFA éves konferenciája a 20. alkalommal rendezte meg tavaly, miután 2020-ban a tomboló COVID-19 világjárvány miatt elmaradt.

A 2001-ben alapított BFA egy nem kormányzati és non-profit nemzetközi szervezet, amely elkötelezett a regionális gazdasági integráció előmozdítása és az ázsiai országok fejlesztési céljaikhoz való közelítése mellett.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük