Kína és a Maldív-szigetek: 50 éves együttműködés

Kína és a Maldív-szigetek között fennálló baráti kapcsolat, valamint együttműködés egy 50 éves közös munka és erőfeszítés eredménye – mondta Vang Ji kínai államtanácsos és külügyminiszter.

Vang Abdulla Shahid maldív külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Kína minden tekintetben barátságos és együttműködő partnerként támogatja a Maldív-szigeteket önálló fejlődésében, valamint társadalmi-gazdasági felépítésének felgyorsításában.

A külügyminiszter kiemelte azt is, hogy Kína támogatta a Velana nemzetközi repülőtér bővítésének és korszerűsítésének projektjét, továbbá megemlítette még a Kína és a Maldív-szigetek között épített Barátság hidat, amely a maldív lakosok egyik régóta fennálló közlekedési problémáját oldotta meg.

Vang azt is elmondta, hogy Kína több mint 10 000 otthont épített a Maldív-szigeteken, javítva ezzel több ezer család életkörülményein.

Az ország támogatta továbbá a Maldív-szigetek adósságcsökkentésére tett törekvéseit.

Látogatása során a külügyminiszter elmondta, hogy mindkét fél nyitott egy új segítségnyújtási együttműködési programra.

„A tények azt mutatják, hogy a 21. századi tengeri selyemút megépítése a két nép közös érdekeit szolgálja. Közösen indulunk el a remény, a jólét és a boldogság felé vezető úton „ – fűzte hozzá Vang.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük