Webinárium a Kína-India gazdasági együttműködés előmozdítása érdekében

A Kolkatai Kínai Főkonzulátus és a Bengáli Kereskedelmi és Iparkamara (BCC & I) webináriumot szervezett a Kína és India közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködés előmozdítása érdekében.

A keddi webináriumon Kína kolkatai főkonzulja, Zha Liyou tájékoztatta a résztvevőket a Kína és India közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködés általános helyzetéről 2021-ben, valamint a kétoldalú kapcsolatok előrehaladásáról konzuli körzetében.

Arra bíztatta az indiai cégeket, hogy aktívan alkalmazkodjanak a környezethez, küzdjék le a nehézségeket, kezdeményezzenek és tartsanak fenn üzleti kapcsolatokat kínai partnereikkel.

„Az indiai vállalatok megértik a kínai piac fejlődési trendjét, így jobban fel tudnak készülni a járvány utáni normál kereskedelemre” – mondta.

A helyi cégek, kormányzati szervek, kutatóintézetek és kamarák 40 képviselője vett részt webináriumon, ahol Yang Xuhong, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank Mumbai fiókjának alelnöke bemutatta a kínai és indiai vállalatok közötti együttműködés kulcsfontosságú területeit és perspektíváit.

A két fél üzleti lehetőségeket is tárgyalt a résztvevők által javasolt területeken, beleértve a mezőgazdasági termelést, az új energiát, az ellátási láncot és a kereskedelmi kamarák közötti együttműködést.

A BCC & I egy 189 éves múlttal rendelkező, kalkutai székhelyű, nem kormányzati kereskedelmi szövetség és ügyvédi iroda.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük