Kína és Libanon vízummentességi megállapodást ír alá a hivatalos útlevéllel rendelkezőknek

Kína és Libanon kedden megállapodást írt alá arról, hogy a diplomata-, különleges, szolgálati útlevéllel és közügyek útlevéllel rendelkező utazóit mentesítik a vízumkötelezettség alól – közölte Kína libanoni nagykövetsége.

A megállapodást Abdallah Bou Habib libanoni külügyminiszter és Csian Minjian libanoni kínai nagykövet írta alá – áll a nagykövetség közleményében.

Bou Habib elmondta, Libanon nagyra értékeli Kína fontos szerepét a nemzetközi közösségben, és várja, hogy baráti együttműködést és szoros eszmecserét tartson fenn Kínával különböző területeken, miközben előmozdítja a kétoldalú gyakorlati együttműködést a további eredmények elérése érdekében.

Csian a maga részéről ismertette a Kínai Kommunista Párt októberben megtartott 20. Nemzeti Kongresszusának fő eredményeit és jelentőségét, mondván, Kína továbbra is ragaszkodik az ország alapvető politikájához, amely a külvilág felé nyit, a világbéke megőrzése, valamint határozottan elősegíti a közös fejlődést.

“Kína fejlődése és nyitása új lehetőségeket teremtett a Kína és Libanon közötti kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséhez” – mondta Qian, megerősítve, hogy Kína kész a gyakorlati együttműködés fokozására Libanonnal a Belt and Road kezdeményezés keretében.

Hozzátette, hogy Kína különféle területeken szeretné növelni a Libanonnal folytatott eszmecserék szintjét, és előmozdítani egy olyan közösség felépítését, amelynek közös jövője van az emberiségnek.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük