Kína-ASEAN Fórum 2023

Szombaton a dél-kínai Gujlin turistavárosban véget ért a háromnapos Kína-ASEAN 2023 fórum, amely az innovációnak és a fenntartható fejlődést szolgáló együttműködésről szólt.

A fórum során a résztvevők eszmecserét folytattak olyan témákról, mint a zöld technológiák átadása, a turisztikai városok és a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG) nemzeti innovációs demonstrációs zónáinak kiépítésével kapcsolatos tapasztalatok.

„Kína hajlandó aktívan együttműködni az ASEAN-országokkal, megosztani gyakorlati tapasztalatait és eredményeit a fenntartható fejlődés terén, és jó példát mutatni a külső együttműködésben” – mondta Csu Hszuehua, a kínai Tudományos és Technológiai Minisztérium tisztviselője.

„A találkozó itt, Gujlinban, egy lélegzetelállító kilátással, hegyekkel, folyókkal és élénk kárpitkultúrával rendelkező városban, erőteljes emlékeztető arra, hogy sürgősen követni kell egy fenntartható utat, amely megőrzi ezeket a bőséges erőforrásokat a jövő generációi számára” – mondta James George, az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programjának helyettes képviselője.

George hozzátette, hogy a Kína és az ASEAN közötti élénk és hosszan tartó partnerség a regionális együttműködés erejének bizonyítéka, és kulcsszerepet játszhat a fenntartható fejlődési célok közös ambícióinak megvalósítása felé való előrehaladás felgyorsításában.

Gujlin a Li folyó partján fekszik, lélegzetelállító, mesebeli tájjal körülvéve. A város sok mindent kínál látogatóinak és lakóinak, a f rizsteraszoktól a folyókig és a festői tavakig. De leginkább mészkő dombjairól és barlangjairól ismert, amelyekből a kínai festészet és költészet évszázadok óta ihletet merített.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük