Jishui megye élenjár a kínai kultúra nemzetközi megismertetésében

A közelmúltban több mint 20 tanárból és diákból álló csoport érkezett a kelet-kínai Santung tartományban található Jishui megyéjébe a Szaúd-Arábiai Jeddah Egyetemről.  Egy kétnapos kínai kulturális nyári táborba jöttek, amelyet a Shandong Normal Egyetem indított el.

A helyi festői helyek meglátogatása után a tanárok és a diákok elllátogattak egy teakertbe, ahol megmutatták nekik a teakészítés teljes folyamatát, beleértve a szedést, sütést és a kóstolást is.

Megtudtuk azt is, hogy a Shandong Normal University College of International Education együttműködési keretmegállapodást írt alá egy helyi teaipari vállalkozással Jishui megyében, ahol a közelmúltban közösen építettek ki gyakorlati oktatási bázisokat.

A megállapodás tavaly augusztusi aláírása óta a vállalat lehetőséget biztosított a Kínában tanuló külföldieknek, hogy megismerjék a kínai teakultúrát és élvezhessék a gyönyörű kínai vidéket – mondta Ma Maohsziang, a Shandong Normal University Nemzetközi Oktatási Főiskola dékánja, hozzátéve, hogy a közös „A” gyakorlati oktatóbázisok építése új fejezetet jelent az egyetemi-vállalkozási együttműködés és a vidék revitalizációjának szolgálatában.

Az elmúlt években Jishui megye fontosnak tartja a hagyományos kínai kultúra továbbvitelét. A következő lépés az lesz, hogy a megye szélesebb körű kulturális, tehetséggondozó, tudományos és technológiai csereprojekteket tár fel és erősíti a külső kommunikációt.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük