Kis projektek a fejlődésért

A mezőgazdasági technológia elterjesztésétől a szakmai műhelyek felállításáig néhány látszólag kis projekt a Belt and Road Initiative (BRI) keretében nagy előnyökkel jár a helyi lakosság számára Hszi Csin-ping kínai elnök gondoskodásával és támogatásával.

Bármennyire is alázatosnak tűnik, egy kínai „varázslatos” fűnek sikerült messzire eljutnia, és gyökeret vert Pápua Új-Guinea (PNG) egzotikus földjén, gazdagítva a kopár talajt, és képessé téve a helyi gazdákat a szegénység leküzdésére.

A csodálatos fű vagy a Juncao a kínai tudósok által felfedezett technológiára utal, amellyel a gombák termesztésére fa helyett füvet használnak, ami gazdaságosabb és környezetbarátabb.

Amikor több mint két évtizeddel ezelőtt a kelet-kínai Fujian tartományban dolgozott, Xi bemutatta a Juncao technológiát a PNG egyik látogató tartományi kormányzójának, akiről kiderült, hogy nagyon érdeklődött.

Xi hamarosan elküldte a Juncao technológia feltalálóját a csendes-óceáni országba, hogy megossza ezt a technológiát, és helyszíni képzéseket tartson a helyi gazdálkodóknak.

„Miután alelnök lettem, továbbra is népszerűsítettem a Juncao technológiát, amikor a Csendes-óceán déli részén, Afrikában és Dél-Amerikában jártam” – mondta Xi a BRI fejlesztéséről tartott szimpóziumon 2021-ben.

„Az emberek megélhetését célzó projektek kulcsfontosságúak a BRI-ben részt vevő országokban élő emberek haszonélvezetének gyors fellendítéséhez. Azonnali és nyilvánvaló eredményeket hozhatnak” – mondta az elnök a szimpóziumon.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük