Hatalmas sikert aratnak az oroszlánfejű kalapok

A több mint 120 éves múltra visszatekintő Liu oroszlánfej alakú kalapjai, amelyeket a lanlingi Liu család női tagjai a gyerekeknek hímeztek, különösen népszerűek szép dizájnjuk és jótékony jelentésük miatt.  Igazi jelképeknek számítanak Santung tartomány déli részén.

Általánosságban elmondható, hogy kétféle oroszlánfej alakú kalap létezik, a pamut hímzett kendőkkel  és az úgynevezett egyszerű, közönséges kalap.  ?indkettő öt fázisban készül, beleértve az anyagok előkészítését, a vágást, a hímzést, varrást, vágást és ezek kombinációját.

Az összes eljárás közül az oroszlánfej alakú kalapok készítésekor a hímzésminták a legfontosabbak.

A hagyományos hímzési technikák mellett az eljárás merész színeket is alkalmaz, mint például a vörös és a lilás vörös, hogy megmutassa a gyermekek kedvességét és örömét.

Ha egy oroszlánfej alakú kalap szemét, orrát és fülét különböző színű szálakkal varrjuk, és arany szálakkal vagy színes szalagokkal vagy hímzőselymekkel díszítjük, az egész oroszlánfej alakú kalap élethűbbé válik, ami megtestesíti a lényeget és a szépséget.

Liu Csingcsi és családja oroszlánfej alakú kalapkészítési technikájának örököse.

Ezeknek a hagyományos és új varrási módszereknek a mestereként Liu családjában sok nőt tanított meg az oroszlánfej alakú kalapok készítésére, és megalapította a Liu családi műhelyt, hogy különféle típusú innovatív kézimunkákat készítsen a hagyományos mesterség újjáélesztése érdekében.

Műhelyének hímzőmunkáit a mai napig számos kiállításon mutatták be tartományszerte.

A Lanling TV állomás és a Linyi TV műsorai pedig folyamatosan beszámolnak róla, hogy Liu Csingcsi műhelyéből éppen milyen csodák kerülnek ki. Oroszlánfejű pamutcipők, oroszlánfejekkel díszített nadrágok csecsemőknek, párnák gyerekeknek, kalapok a fiataloknak, textillótuszok, vagy éppen hímzett táskák.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük