Kókuszipari fórum Hainan szigetén

A dél-kínai Hainan szigetén, Vencsang városában kedden vette kezdetét a 2023-as kínai  Nemzetközi Kókuszipari Fórum, amelynek középpontjában a globális kókuszdióipar fenntartható és egészséges fejlődése áll.

„A tudományos és technológiai együttműködésen alapuló innováció fellángolása a globális kókusziparban a globális értéklánc fellendítése érdekében” című fórumon több mint 20 ország több mint 230 képviselője vett részt.

A világ legnagyobb feldolgozásra szánt kókuszdió-importőreként Kína beruházásokkal erősíti a termelési kapacitását, és növeli a kereskedelmet az ipar növekedése és az értéklánc erősítése érdekében – mondta Sui Pengfei, a kínai mezőgazdasági és vidéki minisztérium nemzetközi együttműködési osztályának főigazgatója.

A fórum elősegíti egy globális szövetség és együttműködés kialakítását a kókuszdió-iparon belül, valamint ösztönzi a tudományos és technológiai együttműködést és a gazdasági cseréket az ipar fenntartható fejlődése érdekében – mondta Mridula Kottekate, a Nemzetközi Kókuszközösség (ICC) igazgatóhelyettese.

A megnyitó ünnepségen a Kínai Trópusi Mezőgazdasági Tudományok Akadémia Kókuszkutató Intézete és más szervezetek, intézmények és vállalkozások közötti megállapodások aláírására is sor került.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük